I faget dans og ballet lærer du at danse og arbejder indgående med at udvide dansen. Hvordan bliver dansen din egen dans? Og hvordan viser du det med din krop igennem dansen? Vi arbejder både med samværsdans som f.eks. latinamerikansk dans og Hiphop samt scenedans som f.eks. moderne dans og klassisk ballet. Du lærer endvidere at arbejde med film, da disse indgår som en naturlig del af undervisningen, dels fordi I filmer hinanden, og dels fordi vi ser professionel dans.

 

Du vil lære at beskrive, analysere og fortolke dansekoreografier, idet vi arbejder med betydningen bag dansen. Hvad handler balletten Romeo og Julie egentlig om? Er den aktuel? Hvad er forskellen på Hiphop og dancehall?

 

Desuden går vi ud for at se danseforestillinger, så I præsenteres for forskellige dansescener og stilarter. Der arbejdes også med forskelle og ligheder mellem at se dans ”live” og på en skærm ”screendans”.

 

Året afsluttes med et danseprojekt, hvor I i grupper fordyber jer i et selvvalgt emne, der skal komme til udtryk gennem en danseforestilling I selv koreograferer og viser til eksamen. Derfor er det at koreografere en stor del af undervisningen hele året. Endvidere laver I en skriftlig opgave om jeres danseprojekt.

 

leaves
Adresse

Gribskov Gymnasium
Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10