Eliteidræt på Gribskov Gymnasium

Gribskov Gymnasium tilhører eliteidrætsgymnasier, som har det formål at tilbyde alle eliteidrætselever optimale forhold til at gennemføre en ungdomsuddannelse på gymnasiet og samtidig fortsætte en sportslig udvikling. Dette gælder for udøvere inden for international, national og regional elite. Gymnasiet samarbejder tæt med Gribskov Elite og Talentudvikling (GETU), som får kommunal økonomisk støtte, og vi samarbejder som gymnasium med relevante klubber i og uden for kommunegrænsen.

Gribskov Gymnasium tilbyder alle eliteidrætselever mulighed for at deltage i morgentræning på skolen én gang om ugen. Ved skoleårets start samles alle eliteidrætselever og bliver præsenteret for morgentræningens form og tidspunkt. Oftest foregår morgentræningen i skolens fitnesslokale, hvor eleverne har mulighed for at træne på deres egne træningsprogrammer, mens der er en idrætslærer til stede.

Skolens eliteidrætselever tilbydes derudover gruppecoaching i mindre hold i løbet af skoleåret, hvor der er fokus på at få skoleliv og idrætsliv til at spille sammen, så eleverne trives med begge dele.

Desuden tilbyder vi eliteidrætseleverne følgende:

- Fællesarrangementer med sportsligt og socialt sigte

- Team Danmark-ordning

- Vejledning i studie- og idrætskarriere (via studievejledningen)

- Fleksibel tilrettelæggelse af skolegang med plads til sportsaktiviteter

- Buddyordning (tæt samarbejde med klassekammerat)

- Ekstraundervisning for at indhente forsømt undervisning, der skyldes idrætten

- Trivselssamtaler to gange om året ved vores idrætskoordinator

Hvem er eliteidrætsordningen tiltænkt?

Ordningen er for elever, der dyrker idræt på højt niveau.

Man kan blive en del af ordningen ved at sende skolen en ansøgning eller aflevere den på skolens kontor (se blanket nedenfor). Vi vil så vurdere, om eleven dyrker sin idræt på et højt nok niveau til at blive en del af ordningen. Det kræver, at man træner flere gange om ugen og deltager i nationale stævner på højt niveau. Det kan også være, at du allerede er godkendt som eliteidrætselev af Team Danmark eller Gribskov Elite - i det tilfælde bliver du automatisk optaget ved din henvendelse om dette.

Ansøgning om optagelse som eliteidrætselev. (Download og udfyld)

Her kan du se en video fra Gribskov Elite, der samarbejder med Gribskov Gymnasium.

leaves