Matematik-talent på GG

Hvert afholdes Georg Mohr konkurrencen i matematik. Det er en konkurrence, der giver elever i folkeskolen og gymnasiet mulighed for at prøve kræfter med nogle andre typer af matematikopgaver, end dem de normalt vil møde i undervisningen. Mads fra 1rs har været med i år og han er glad for opgavetypen. ”Det minder mere om gådeløsning, men i matematikperspektiv”, siger han og oplever det som mulighed for at bruge sin kreativitet i matematik.


Mads har klaret det flot indtil videre. I konkurrencens første runde opnåede han 19 ud af 20 mulige point og han er også blandt de halvtreds elever i landet, der er gået videre fra den anden runde. Det giver mulighed for nogle dages specialundervisning i Sorø, der leder op til en tredje runde, hvor Mads kan kvalificere sig til en deltagelse i den nordiske konkurrence.  
Opgaverne handler om algebra, geometri, talteori og kombinatorik og her er Mads’s favorit helt klart algebraen. Han har haft interessen for matematik helt fra folkeskolen og deltog også i Georg Mohr allerede i 9. klasse, men uddannelsesmæssigt er han endnu ikke sikker på om det bliver matematikstudiet. De andre fag er også spændende og Mads er ud over matematikken også glad for sit andet studieretningsfag, samfundsfag. 


Vi ønsker Mads alt mulig held og lykke med konkurrencens videre forløb. 

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

Gribskov Gymnasium
Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10
Fax: +45 48 79 84 07