Genfødt i går

Årets skolekomedie på Gribskov Gymnasium hedder ”Genfødt i går”, og kommer til at handle om renæssancen i Firenze, vor moderne finansverdens vugge, hvorfra vi har ord som giro, saldo, konto, debit, kredit, bankerot og så videre. Det er egentligt et meget alvorligt emne, men det skal vi nok få ødelagt.


Vi er hos Medici-familien, som i første omgang skal overvinde den forhindring, at bankfolk er ligeså upopulære, som de er nødvendige, og dette håndterer de i første omgang ved at give til de fattige, hvilket gør de fattige meget glade, men da Medicierne så finder ud af, at det er mere fremadrettet at investere i kunst, bliver de fattige lige så utilfredse, som de var før, mens store kunstnere som Da Vinci, Botticelli og Michelangelo bliver glade. Den store forhindring (som kommer sidst i det femtende århundrede), er det berygtede ”Forfængelighedens bål”, foranstaltet af den gale men karismatiske munk Savonarola, som forlanger, at alle skal vende den materialistiske verden ryggen og brænde alt jordisk gods (fx store værker af Botticelli og Da Vinci). Det tvinger Medicierne til at få sig selv placeret sig selv på Pavestolen (selv om de ikke er spor kristne) – og så bliver Savonarola smidt på bålet i stedet for kunstværkerne. Gudskelov.


Ind i denne historiske gennemgang, som sammenfatter 180 års udvikling til 100 minutter, får vi også smidt nogle håbløse kærlighedshistorier og en hel del gode sange af David Tølbøll.

Køb billet her

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

Gribskov Gymnasium
Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10
Fax: +45 48 79 84 07